Et par timer fra forkanten ind i det nye år (rejsebrev Vietnam 3)


Med nattog til Hanoi og videre fra banegården i den årle morgen ud til Halongbugten. Vi rundede det nye år ved at padle rundt i 2-mandskajakker. Sådan cirka.

Nytårsaften 2010 foregik i en grotte på ø ude i bugten på en lidt særpræget måde. Vi ankom ikke bare 6 timer foran dansk tid. Happy New Year! Det lå ligesom i selve tidszonen og var forventeligt. Vi endte ydermere 2½ time foran og fejrede reelt nytår mellem 9 og 10 om aftenen lokal Halong-time.

Noget gik helt galt. Og mest af alt for de velmenende vietnamesiske festarrangører, der indbød til grotten og dens fest med lokal karaeoke og hvad dertil hører. Der blev talt ned – der blev bare talt ned på et forkert tidspunkt. 10-9-8-7-6-5-4-3-2-1-og 2011… sådan cirka bagfra og velsigne det herrens år. Vi ramte i hvert fald et eller andet og kom på rigtig meget forkant med det meste af den øvrige verden til halvdårlig techno og øvrigt festivitas.

Nytårsdag padlede vi løs. Seriøst. Padlede rundt i bugten mellem grotter og øer og fik søgang ind fra øst (via lurende regnvejr). For pokker hvor er det en fantastisk måde at opleve et land på. En mindre flig af et land. At cykle, at gå og at padle. Man kommer tæt på, man får det ind med sveden og anstrengelsen, og ind i hver pore.

Og ja det er naturligvis en illusion. Gu’ er jeg en turist, jeg er på besøg. Det er ikke min verden, jeg lurer blot lidt og kom i øvrigt lige forbi jeres land, fordi jeg havde tid og råd. 15 dage i Vietnam på fuld aktivitetsskrue.

Endnu en rig europæer på en oplev-mig-selv-tur. Engang gik man afsides og mediterede på en bjergtop for at finde den indre ro og fred. Nu pisker vi rundt på en cykel, kravler op på et bjerg og sejler rundt i kajakker, higer efter fysiske udfordringer, der er tilpas udfordrende til at blive livsbekræftende. For at få lidt, nå ja, indre ro og fred.

Og det er sjovt. Skide sjovt. Men egentlig må det godt have været lidt varmere. Sådan samlet set.

Det var denne tur fra Topas. Den er et rigtig godt valg!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s