Fyr træneren! Cirka

I weekenden blev foråret skudt i gang for superligaen. På forhånd virker den forudsigelig som en gåtur i Søndermarken (ja du træder i en hundelort!). I hvert fald hvis man holder det københavnske øje på sagen – og det gør jeg.

Reelt er der tale om en lang transportstrækning mod et mesterskab, som blev vundet allerede i efteråret. FC København skal tabe 6 af de resterende 13 kampe, samtidig med en af konkurrenterne, nærmest midtjyderne FC Muh(a) i fuldemunde, skal vinde alle deres. Det sker ikke. Selvom nogle lidt skælmsk efter søndag aften vil mene, at det er begyndt ganske godt.

Og gudfader for en jammerlig indsats i Herning, vi fik fra de københavnske spillere. Det var som ballonen allerede bristede mod Chelsea og nu fes den helt tom for luft før bolden overhovedet blev placeret på midterlinien. I øvrigt var jeg nok ikke den eneste der bemærkede, at anfører Kvist ved dommerens lodtrækning, tørt konstaterede, alt andet end gult, med reference den to-farvede mønt som dommeren viftede med. Det blev så det mest humoristiske indslag søndag aften mellem 17.55 og 20.00.

Jeg sad i pausen og tænkte, den første halvleg var noget af det mest ugidelige jeg har set fra FC København meget længe. Problemet blev at 2. halvleg blev meget værre. Jeg talte faktisk ikke en eneste fornuftig afslutning.

Fyr træneren!, havde det runget skingert for 1½ år siden. Egentlig var det mere spillerne, der burde fyres og det blev da også Ståles klare melding efter kampen. Jeg tvivler så på, at han gør alvor af de helt store trusler og sætter et halvt hold af til lørdagens udekamp i Aalborg. Det bliver formodentlig ved raseriet over indsatsen. Resten var mest til ære for pressen. De fik deres luns kød – nøjagtig som vi fans gjorde det.

Og nej, træneren behøver vi ikke fyre! Der er kun et par måneder tilbage for ham, og vurderet på sportschef Carsten V. Jensens udtalelser til 3plus før kampstart, ligger det lige for at Ståles afløser er meget tæt på. Midt i foråret skulle han planmæssigt åbenbare sig.

Vi venter og ser – og i øvrigt ikke et ondt ord om Ståle efter miséren på heden. Men sjovt at se den gamle AB- og FCK-spiller, Kenneth Perez, nu er trådt ind i rollen som ny tv-vært.

Jeg mindes en gammel AB-ven, der engang udtalte: FC København bliver aldrig mester med ham på holdet. Underforstået at Perez er lig problemer. Og ja, han ankom til FC København efter at være raget uklar med ledelsen i AB. Det var dengang i perioden 1995-97, hvor han spillede hos os. Mester blev han aldrig – ikke med FC København. Men som noget af det sidste i det københavnske var han med til at vinde pokalfinalen i 1997 – og var ifølge de gamle fusionsnipseres udsendte en af de 3 bedste i netop den kamp. Så noget tog han med sig til Holland – hvor det gik noget bedre.

De samlede nipserstats for københavnertiden kan iøvrigt fortælle om relativt beskedne 37 kampe og 6 mål. Bortset fra det gjorde han det egentlig fint nok som ny tv-vært. Til tider en anelse overivrig i forsøg på at supplere sine gæster, men ellers virkede han ganske afslappet.

Akkurat lige så afslappet som det københavnske hold. Og gudfanden var det ej en underholdende kamp som kommentatorerne, dog minus netop Perez, forsøgte at piske det op til. FC Muha-midterstejylland ville ikke meget offensivt, ud over når de fik bolden foræret ved utallige københavnske opspilsfejl. Deres nye koncept, stort opslået i optakten, var nogenlunde lige så nyt og epokegørende som fliser på et moderne badeværelse. De var ultradefensive i udgangspunktet, som de oftest har været det mod os.

Det ændrer så ikke ved, at deres sejr var såre fortjent.

Vi er i gang, foråret er i gang, og søndagens nederlag betød reelt intet nævneværdigt for stillingen i toppen. Der er stadig 19 points mellem nummer 1 og 2, blot en runde mindre til at hente dem (og ja jeg ved godt at midtjyderne har en aflyst kamp fra efteråret i baghånden, men den tæller reelt ikke før den er spillet om 14 dages tid).

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s