Bale’s game

“They wouldn’t have seen this coming two years ago,” udtalte Harry Redknapp på vej hjem til en baconsandwich og en kop te – og henviste til de tusinder af lykkelige Tottenham-fans der forlod White Hart Lane efter 0-0 kampen mod AC Milan onsdag aften. Pladsen i Champions League-kvartfinalen var sikret.

En historisk bedrift for en klub, der for de lidt mere end 2 år siden som Redknapp taler om, lå til nedrykning og fatal exit ud af den bedste engelske række.

Meget er sket siden i Nordlondon og det meste er sket siden den 64-årige Harry Redknapp overtog managersædet i efteråret 2008. Noget af det hedder Gareth Bale og bærer sin egen pudsige historie.

Bale kom til Spurs i 2007, det var lidt over et år før Redknapp. Han var udråbt til et af de største talenter i engelsk fodbold. Han debuterede den 26. august 2007 mod Manchester United. En kamp som Tottenham vanen tro tabte, men allerede runden efter scorede Bale sit første mål i en 3-3 kamp mod Fulham. Alt tegnede såmænd lovende for den unge waliser dengang.

Hvad han næppe så komme var, at han kom til at spille 24 kampe i bedste engelske række uden at vinde. Det blev nærmest hans tatoverede karma. Når Bale spillede for Spurs, vandt de ikke.

Først den 26. september 2009 vandt han sin første kamp i Tottenham-trøjen. Altså mere end 2 år efter debuten. Retfærdigvis skal siges, at Bale gennemgik en række langvarige skadesperioder i perioden, hvilket også forklarer hans relativt lave antal kampe. Men de 24 kampe uden sejr står stadig som en af de mere kuriøse rekorder i engelsk fodbold.

Bale slås stadig med sine længerevarende skader. Han blev akkurat meldt klar igen til Milan-kampen i onsdags. Redknapp sparede ham dog til langt ind 2. halvleg. Men Bale har allerede fået revanchen for sin negative rekord.

I efteråret var han outstanding god, ikke mindst i gruppespillet i Champions League i et par kampe mod en anden Milano-klub, Inter.

I vanlig engelsk selvsving var Bale nærmest at sammenligne med FC Barcelonas Lionel Messi. Jamen, han var ligefrem bedre, lød enkelte røster. Dem kan vi roligt skyde ned. Bale er måske en af verdens allerbedste venstrekantsspillere, når han er fit. Men derfra til en Messi. Han er ikke i nærheden, skipper.

Under alle omstændigheder vandt Tottenham gruppen foran Inter – takket være Bales scoringer. Det har så affødt denne kunstneriske videohyldest – den er faktisk ganske smuk!

Jeg faldt for Tottenham engang i 70’erne dengang den engelske tipsfodbold om lørdagen var ugens absolutte højdepunkt for en mindreårig purk i kolonihaverne ude på Amager. Forholdet blev cementeret, da de argentinske VM-spillere Osvaldo Ardiles og Ricardo Villa rykkede ind på White Hart Lane lidt før 1980.

Hvorfor egentlig Tottenham? Jeg har ikke noget endegyldigt svar, de vandt bare den første engelske tipskamp jeg kan huske nogensinde at have set, og derfor måtte de være gode at holde med. Basta. I virkeligheden vandt de aldrig så meget, men de ville noget med god og offensiv fodbold. Den fangede jeg så mange år senere.

Derfor varmer det edderrådeme også i hjertet at se dem blandt de 8 bedste hold i Europa netop nu. Takket være både Redknapp – og Bale. Og en hel masse andet.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s