Champions League vs. Jumboligaen

Haha! Én halvleg var sgu nok!!

Vi napper den i anden!

Jeg tror, at den stod mejslet fast i de fleste københavnske fans søndag aften efter årets første møde mod Brøndby. 2. halvleg var hele forskellen på at spille med i Champions League – og spille i Jumboligaen*.

Sagt med andre ord. Det gik hurtigt, meget hurtigt. Fra Santins udligning et par minutter inde i halvlegen til Grønkjærs endelige eksekvering af slutresultatet 3-1 på vippen i overtiden. Oven på 45 minutters tempofodbold som fik os til at indtage den rolle som Chelsea havde i opgørene mod, ja, os selv fra FC København.

Fra min position på Nedre C var det selvfølgelig en fornøjelse. Det blev den klassiske magtdemonstration som dette tidlige og lettere halvlunkne forår behøvede for at blive skudt i gang.

Der var frygtelig mange forventninger dengang i det tidlige februar og de fes altid for hurtigt ud i kulden hin tirsdag aften, hvor Grønkjær afleverede skævt tilbage i banen… etc (du kender historien, mand!).

Der har været en skygge siden. Over holdet og over spillet. Muligheden for at spille sæsonen til ubesejret, blev sølet bort i skuffelsen oven på Chelsea. Den mentale offside i Herning. En fedtet sejr i Aalborg.

Der var pludselig langt til efterårets sprudlende og indædte selvtillid. 0-0 på Stamford Bridge var da hæderlig – jovist. Men havde Damens frispark ramt indersiden af stolpen og hoppet ind bag Petr Cech, havde Chelsea sat anderledes turbo på.

Præcis som vi pludselig gjorde fra begyndelsen af 2. halvleg søndag aften. Hele vestegnens fodboldspillende familiegrillbar havde ellers set fornuftige ud i det meste af 1. halvleg. Jeg stod såmænd og tænkte, at det var såre fortjent at de førte ved pausen. Ikke fordi de var overdrevent farligere foran mål end os. Men de ville og forsøgte da noget, sled og slæbte lidt for sagen. Mens FC København nærmest stod som saltstøtter, både med og uden bold.

Ståles finte med at tage anfører Kvist ud fremfor den altid forkætrede TK** skabte måske en anelse vantro. Men det var heller ikke helt blankt. Ikke at Kvist havde spillet dårligere end de andre københavnske spillere. Det var nærmere TK der havde været usandsynligt meget bedre. Både i forhold til de andre og sin egen normale standard.

I bagklogskabens klare lys var det godt set af Ståle. TK voksede efterhånden som en outstanding Man-Of-the-Match. Hvordan tv-kommentatorerne på 3plus og Onside fik valgt Grønkjær, er mig en gåde!

TK funklede som eneste københavnske spiller i den jammerlige og nærmest pinlige 1. halvleg. Han holdt niveauet efter pausen, hvor det også hurtigt blev tydeligt hvor meget ravage en tempotekniker som Christian Bolaños kan lave, når han er i spillehumør. Pludselig blev der motorveje til Pospech, Claudemirs afleveringer lå i fødderne på en medspiller, Grønkjær fandt noget af sin ungdom, og et næsten pauvert angreb vågnede af forårssøvnen. Santin scorede, Damen scorede!

Der var en snert af efteråret 2010 over den 2. halvleg. Og vi behøvede den. Alle os på tribunerne – selvfølgelig pånær de 152 trofaste, der støttede Brøndby fra den – til lejligheden – sparsomme endetribune. Fra deres vinkel må det dog absolut være positivt…

1) at de ikke kom op at slås indbyrdes

2) at de heller ikke kom op at slås med politiet

3) eller at de ikke fik sat ild til sig selv eller det meste af deres eget tribuneafsnit.

For fanden mand, skriger jeg. Mere københavnsk spillehumør, tak! Vi blev overforkælet i efteråret og vil gerne lige klemme det sidste ud af citronen. Det fortjener vi, når vi selv skal sige det!

Der er 21 point nu til nærmeste forfølger fra Jumboligaen. Med 11 kampe tilbage betyder det at FC København skal tabe 7 af de 11 kampe for at miste mesterskabet. Samtidig med at de andre hold skal vinde rub og stub.

Det sker ikke.

Den er hjemme, skipper!

Noter

* folkelig betegnelse for de 11 andre hold i Superligaen.

**TK = Thomas Kristensen. Også kendt som et af sportschef Carsten V. Jensens mindre heldige indkøb.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s