Jamen det var måden!

Roland Nilsson fyret i FC København – bomben sprang i mandags!

De fleste fik vist formiddagskaffen galt i halsen.

Hvem fanden havde lige set den komme! De færreste formodentlig og alligevel er det ikke mere end en juleferie siden, jeg selv evaluerede ham ganske nølent. Var langt fra imponeret over Nilssons første halve år og efterårets spil generelt.

Det var folk i klubledelsen tilsyneladende heller ikke og det begyndte i virkeligheden lang tid før juleevalueringen. Når man i det tætte kølvand efter fyringen læser og hører udtalelserne, får man et billede af noget som har ulmet tørt et stykke tid. Ingen har været tilfredse med træneren.

Den begyndte hos hans nærmeste chef, Carsten V. Jensen, og den endte også hos ham. Bolden. For nu har han taget den helt selv. Man kan kun gisne om der har været forsøg på at finde en anden træner… der var i hvert fald ingen der umiddelbart matchede i FCK-masterplanen.

Og Roland Nilsson havde klubben og CV brugt næsten 1 år til at caste til jobbet. Vi behøver ikke ligefrem at være imponeret over deres indsats.

Jeg hørte flere svenske journalister være skeptiske på forhånd og kalde Rolle lidt intet-sigende (han sagde nemlig aldrig noget når han blev interviewet. Han snakkede bare).

En ting er mødet med medierne, noget andet bliver dagligdagen på træningsbanen. Akkurat der hoppede kæden også hurtigt af.

“Det er rigtigt, at det er vigtigt at vinde. Men processen starter i arbejdet på træningsbanen. Men hvis man som leder ser nogle tegn på det modsatte i de processer, der er i dagligdagen på træningsbanen, så må man handle på det, inden det går galt.”

Det står vel gemt i citatet fra Carsten V. Jensen: træneren havde ingen respekt blandt spillerne, træneren var for uklar, træneren var i virkeligheden alt for pæn og flink til sit job!

For os på sidelinien bliver det nok især måden. Måden som Nilsson leverede det hele på. Måden som Europa League blev afviklet på. Måden som der hverken var hoved eller hale i spil og taktik – ej heller udskiftninger/rotationer.

Nogen tæt på holdet har bimlet nervøst med klokken. Assistenten Johan Lange, CV selv, flere spillere, vi aner det selvfølgelig ikke. Men på sin vis er det betryggende at man ikke lader skuden sejle… hvis den sejler skævt. Især når alt stadig ser nogenlunde tilforladeligt ud på dækket – og det gjorde det da. Også for mig. At føre superligaen med 4 points ved vinterpausen er til at leve med.

Eftermælet for Nilsson bliver også pænt. Jeg låner af de gæve folk hos Nipserstat og siger:

  • Han fik 31 kampe (stats v-u-t: 18-5-8) i spidsen for FCK med målscore på 48-30
  • pointsnitsmæssigt FC Københavns 3.-bedste træner nogensinde med et snit på 1.90
  • bedre er Ståle med 2.02 og Backe med 1.97. Kent Karlsson og Hodgson har begge 1.89.

Men vi skal videre. Sådan er branchen. Folk falder som grene i vinterstormene og nu står man tilbage og aner ikke rigtigt sine levende råd.

Jeg havde gerne set et andet trænernavn end Nilsson som afløser for Ståle i sommers. Han sagde mig ikke noget.

Men jeg var heller ikke utaknemmelig. Giv tid, giv chance.

Jeg ser også hjertens gerne et andet trænernavn end CV nu og allersenest til sommer. Jeg tror simpelthen ikke på managerkonstellationen, som den er blevet skruet sammen i FC København.

Den engelske model er sikkert fin, for Ferguson og Redknapp og alle deres venner i Premier League, men de har mange flere folk end en assistent Lange omkring sig. De har en stab af specialister og det får CV ikke. Det er der hverken tradition for eller ressourcer til.

Med andre ord hvis sportschefen render rundt ude på Peter Bangs Vej i sit nyvasket træningstøj, hvem skal så spejde og erhverve de forstærkninger som holdet også mangler?

Forbliv positiv, mand! Jeg er sgu hverken eller. Nærmere ved at sprænges af spænding om hvad der sker i de næste uger og dermed resten af transfervinduet i januar. Vi behøver stadig at ramme et eller andet rigtigt.

Et mesterskab er ingen selvfølge, selvom man fører med 4 points til den nærmeste af en flok af ganske halvsløje konkurrenter, og i øvrigt hedder FC København og mener at man har ret til at vinde det meste.

CV er fandeme heller ikke en selvskreven træner! Han skal overbevise overordentlig meget… selvom han i virkeligheden skal ses som en care-taker!

Til sommer har vi en ny mand på posten, ham der kan lugte Champions League – ham som skulle have været der i stedet for en slatten skånsk Nilsson? Eller…

Jamen for fanden, det er hele måden!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s