Træningskamp mod nogle nordmænd fra Oslo

Træningskamp i Parken 11.2.2012

Tidlig lørdag eftermiddag spillede FC København træningskamp mod norske Vålerenga fra norske Oslo. Kampen blev spillet i Parken, der i vinterens anledning havde fået låget på.

Ikke at det hjalp synderligt på kulden, den var ganske gennemtrængende. Men det gav dog os tilskuere en umiskendelig duft af frisk græs fra den velplejede plæne som var blevet hængende efter vinterbehandlingen.

Ergo en duft en forår og en duft af den sæsonstart der efterhånden kun er en lille måned væk.

Københavnerne stillede med følgende 11 fra start:

Wiland
Lars J, Sigurdsson, Stadsgaard, Oviedo
Bolaños, Delaney, Claudemir, Vingaard
Santin, Damen

Noget der sagtens kunne ligne den kommende startopstilling til foråret.

Nu havde jeg – som mange andre – set et par af kampene fra træningsturneringen i La Manga inden, hvor holdet for alvor blev slebet til mod et par stærke russiske hold og ikke mindst ukrainske Shakhtar Donetsk. De positive billeder i mit hoved, som diverse livestreams havde givet, var et mere kombinationsstærkt københavnerhold.

Afleveringerne sad noget bedre og hurtigere end det vi så i det meste af det skuffende efterår.

Tendensen fortsatte mod Vålerenga. Vi spillede ganske fornuftigt i lange perioder og formåede at holde et fint tempo mod et ret defensivt norsk mandskab. Til gengæld manglede der meget i skarpheden i feltet. Vi kom frem til for få chancer – og endte i ubeslutsomhed frem for en afslutning.

Det løsnede sidst i 1. halvleg. Damen tacklede sig til bolden lige uden for feltet og spillede skarpt Bolaños fri i dybden. Fra baglinien drejede han et millimeterperfekt indlæg ind til Santin, der sikkert headede 1-0 i mål. Glimrende.

Den centrale midtbane leder stadig efter sin endelige formation. Claudemir er det sikre valg. I lørdagens træningskamp fik Thomas Delaney 1. halvleg ved hans side. I mine øjne var han banens bedste i de 45 minutter, som han spillede. Formodentlig bliver han stadig sparet efter sin skade fra La Manga. Derfor udskiftningen i pausen.

Fint overblik, flere sikre sideskift, bolderobringer og god bevægelighed. Den unge mand er ved at komme efter det og foråret bliver måske hans endelige gennembrud.

Grindheim overtog centralt efter pausen og gjorde det egentlig ikke dårligere. Han var direkte arkitekt til 2-0 målet med en præcis stikning til Vingaard, der spillede Damen til blankt mål. Igen en rigtig flot scoring.

Træner/sportsdirektøren Carsten V. Jensens dilemma bliver hvem af de to han skal kombinere med Claude. Den lille møvende Grind eller den mere elegante Delaney, som måske ikke er helt robust.  Det virker i hvert fald givet at Claude er sikker. Han måtte i øvrigt udgå med en mindre skade midtvejs i 2. halvleg. Først bad han selv om udskiftning, så fortrød han og spillede videre et par minutter, inden han blev taget ud og erstattet med TK.

TK er i virkeligheden den 4. mand til den centrale midtbane, men det virker som han er tilbage i en reserverolle nu. Efter Delaney, Grind, og Claude. Ganske forståeligt. Han har for mange udfald i sit spil og fik som noget af det første efter indskiftningen foræret Vålerenga en pæn chance.

Den gode TK, som oftest er i bad standing hos os københavnske fans, endte denne lørdag eftermiddag alligevel med at blive dagens helt. På en ganske pudsig måde.

Sigurdsson havde headet København på 3-0 og kampen var ved at dø. Mange udskiftninger, den sædvanlige træningskamp og trommerummen med at alle mand skal have spilletid. Kim Christensen havde afløst Wiland i målet. Stadsgaard var blevet erstattet af Sølvi i midterforsvaret, og pludselig ud af ingenting spænede en nordmand alene ned mod det københavnske mål. En offside-fælde kiksede. Eller rettere – fra min position lignede den en tyk offside, og allermest et linievogterkiks.

Under alle omstændigheder kom nordmanden alene med Kim C og forsøgte at drible uden om ham. Men i en fælles sandwich mellem Sigurdsson og Kim C faldt han i græsset. Kim C fik direkte rødt kort. Diskutabelt, ja jo… giv mig en replay! Det lignede mere Sigurdsson der fældede ham.

Jeg har tidligere set træningskampe, hvor man fra klubbernes side har set igennem fingre med udvisninger og ladet spilleren erstatte af en anden. Således at holdene fortsatte 11 mod 11. Men ikke denne lørdag eftermiddag i Parken. Det skulle være en træningskamp helt efter dommerbogen, og Wiland var som nævnt udskiftet. Altså måtte København finde en ny målmand blandt markspillerne og fortsætte 10 mod 11 i kampens sidste 20 minutter.

TK i målet

Det blev TK, der nappede den orange målmandstrøje. At han straks efter også nappede det norske straffespark, havde de færreste nok set komme. Det vakte naturligvis vild jubel på den tredjedelsbesatte Nedre C-tribune (gæt: vi var vel omkring 1.568 tilskuere).

TK forblev en mur i målet. Vålerenga formåede ikke at passere ham. Til gengæld scorede deres tidligere angriber, Mustafa Abdellaoue (Mos), 2 gange nede i den anden ende af banen og manifesterede en københavnsk 5-0 sejr. Mos afløste Santin i udskiftningsstrømmen midt i 2. halvleg og fortsatte altså med at gøre et godt indtryk.

Glædeligt også at se Martin Vingaard tilbage. Han spillede en godkendt 1. halvleg, mangler flere kampe inden vi har den gamle Vin helt fit oven på skaden igen. Men han har et fint blik for spillet, bør dog nok øve sig ekstra på hjørnesparkene.  Han fik losset en håndfuld ind i første norske forsvarer – i mavehøjde.

Status lørdag eftermiddag: FC København – Vålerenga 5-0 – og ja vi var så meget bedre.

Også i spillet på banen. Det ser faktisk okay ud!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s