Nu bliver det alvor

Carlsberg-tribunen - det kære barn

Lørdag kl. 13. Endnu en træningskamp. Lad mig endelig benytte lejligheden til at rose FC København for at placere et par februar-træningskampe i Parken på netop dette skønne tidspunkt.

Det passer fortrinligt i min verden. Mens hr og fru Børnecheck omdanner SuperBrugsen til en banegård i Calcutta, Indien, kan vi andre defilere ind på Øster Allé og grynte os igennem de mere væsentlige detaljer her i verden, og samtidig få dæmpet tømmermændene fra en bowling-aften med arbejdskolleger.

Dagens forestilling: FC København – Elfsborg.

Lad det også være sagt. Det blev en dårlig kamp. På noget der lignede en meget dårlig bane. Spillerne skøjtede i hvert fald rundt og det gav flere pudsige situationer og halve og ganske utilsigtede frispilninger. Begge veje. Det var også tydeligt at Elfsborg fra vestsvenske Borås er et allsvensk top3-mandskab, de var et noget mere kombinationsstærkt bekendtskab end nordmændene fra Vålerenga som gæstede os for 14 dage siden.

Sportsdirektør/træner CV havde valgt følgende 11 til startopstillingen.

Wiland
Lars J, Sølvi, Stadsgaard, Oviedo
Bolaños, Delaney, Grind, Claude
Santin, Damen

Det blev ingen heldig hånd. Primært fordi Claudemir var fejlplaceret som venstremidtbane. Det er efterhånden en klassiker blandt københavnske fans. Ståle forsøgte med ham som kantspiller, det duede sjældent, Nilsson forsøgte med ham på kanten, det duede lige så lidt. CV forsøgte sig med samme masterplan i dag… det duede heller ikke.

Claudemir skal spille centralt, hvis vi skal have nytte af hans potentiale. Som kantspiller brillierer han mest med ikke at være der. Fordi han alligevel helst søger ind omkring det centrale kombinationsspil i maskinrummet. Ofte bevæger han sig helt modsat.

Det skete også i dagens kamp. Til tider til venstreback Oviedos store frustrationer. Han ønskede en kantspiller foran sig som støtte og assistent både defensivt og offensivt. I stedet følte costaricaneren sig nærmest i et ingenmandsland.

I samme forbindelse bliver dagens store spørgsmål selvfølgelig: Hvor er Martin Vingaard egentlig henne? Han er den mest naturlige venstrekant, som vi har. Men han var ikke i truppen og han var ikke meldt skadet eller syg på forhånd.

Vi begyndte kampen fint, men faldt jævnt i tempo som første halvleg skred frem. Der blev vældig meget spil på midten og de københavnske kombinationer sad ikke helt med samme præcision som i sidste træningsomgang. Igen virkede det som banen ikke helt var med spillerne, bolden hang nærmest som i gelé. Største chance var et direkte frispark lige før pausen.

Frispark tæt forbi.

Inde i omklædningsrummet spottede CV sandsynligvis det vi andre havde set. 2. halvleg begyndte som det første med at Claude og Delaney byttede plads.

Delaney tog venstrekanten og gjorde det egentlig godkendt. Som han også gjorde i første halvleg centralt. Han viser gejst og vilje, den unge mand.

Spillemæssigt kom vi frem til flere chancer. Et par ganske store – og en der burde have givet mål. Damen blev spillet fri i feltet og driblede rundt om Elfsborgs danske keeper, Kevin Stuhr Ellegaard. Han fik kluntet fjernet benene under Damen. Sådan så situationen i hvert fald ud fra min position i den anden ende af tribunen.

Det lignede en regulær fældning, men spillet kørte bare videre. Så meget for fordelsreglen, eller… ? Delaney fik bolden lige fødderne efterfølgende til en kæmpechance og formåede at ramme en svensk forsvarer foran et nærmest tomt mål. Intet straffespark, ingen scoring.

Senere fik Elfsborg en kæmpeforæring, da Oviedo og Stadsgaard og/eller Wiland misforstod hinanden. Oviedo fik spillet en svensker helt alene med Wiland i feltet, han kom dog ud i en for spids vinkel og sendte afslutningen i sidenettet.

I slutminutterne var den gal igen med forsvarsspillet, bolden blev aldrig renset ordentlig væk efter et svensk angreb og pludselig sejlede en mellemting mellem et lob og et skud over Wiland og i mål fra venstrekanten af feltet.

Elfsborg foran. Et flot mål som også mødte anerkendende nik på den nydøbte Carlsberg-tribune, tidligere kendt som Nedre C – det var jo trods alt en træningskamp.

Det blev afgørelsen. 0-1 og game over denne lørdag lidt tættere på foråret. Fortjent eller ej. København spillede en ganske sløj kamp.

CV havde før kampen prædiket, at han ville se tydelighed i både offensiven og defensiven. Mit gæt er, at han ikke så nogen af delene. Vi var frygteligt utydelige i store perioder af kampen. De første 8-10 minutter var måske de bedste samlet set.

Jeg savner også meget mere sikkerhed i forsvaret. Det bævrede noget omkring Stadsgaard, han virker ikke helt på plads, og det blev ikke nemmere af at Sølvi løb rundt som på et par rulleskøjter. Mange simple fejl i spillet, misforståelser og irritationer med Oviedo, og så videre, små sager der hurtigt kan koste dyrt.

I øvrigt spillede vi 80 minutter med de samme 11 spillere på banen. Først derefter blev Delaney udskiftet med Diouf og lidt efter Santin med Nordstrand.

Vores bedste: jeg er tilbøjelig til at give fidusbamsen til Thomas Delaney (som for 14 dage siden). Alene på hans ihærdighed og selvfølgelig for omstillingsparathed, et begreb som er vældig oppe i tiden. Han løste sine opgaver med iver og engagement, både centralt og på venstrekanten – men skulle dog have scoret i 2. halvleg.

2327 tilskuere. Jeg havde selvfølgelig gættet det og vundet sms-konkurrencen, hvis det ikke var blevet annonceret i højttalerne.

Om en uge bliver det forår – så er det alvor igen!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s