I hvidt og rødt… København mod Cercle Brügge

Onsdag aften. Oven på en af de bedste Roskilde festivaler i mands minde.

Midt i sommerferien. Midt i mellem regnbygerne og alt det andet.

Der var træningskamp i Parken, FC København mod Cercle Brügge fra vores nye træners hjemland – Belgien. Den danske sæsonpræmiere er allerede i den kommende weekend, så der var tale om den sidste prøve inden alvoren atter bryder ud.

Startopstilling:

Kim C
Lars J. – Sigurdsson – Sölvi – Oviedo
Bolaños – Claude – TK – Vingaard
Santin – Mos

Lad det være sagt, jeg ved ikke hvor meget man skal tolke i den formation. Wiland sad åbenbart på bænken hele kampen og af samme grund havde Vin overtaget anførerbindet. Diouf var også bænket, mens Damen var skrottet fra truppen på forhånd – for ufokuseret, for meget bøvl med et kommende salg. Jeg forstod udemærket træner Ariël Jacobs’ disposition. Find nu en løsning på sagen og lad os komme videre. 40 mio. er en ganske god pris for en spiller af hans kaliber i disse tider.

Nytilkomne Nicolai Jørgensen var ikke nået at blive udtaget.

En lille belgisk målmand mod en stor islandsk forsvarer. Det var kun et spørgsmål om tid før det gik galt.
(fra http://www.fck.dk)

Kampen begyndte med bolden meget på belgiske fødder, men København skabte chancerne. Den første allerede efter 2 minutter da målmanden kiksede en clearing og fik spillet lige til Bolaños, der forsøgte at lobbe fra halvdistancen. Bolden gik snert forbi stolpen.

Bemærkelsesværdigt virkede Claudemir ganske alert og spillede vel sin bedste halvleg længe. Vingaard spillede også med stor energi og samarbejdet mellem ham og Oviedo er i hastig fremgang.

I det hele taget så det københavnske pasningsspil fornuftigt ud. Belgierne pressede os meget højt i banen, ofte stødende med 3-4 mand, og vi formåede med pæn succes at spille os ud af presset, ja jeg mener “spille”, ikke sparke. En hurtig boldomgang kan gøre underværker, og den københavnske var ganske hæderlig. For det meste. Selv Claudemir indgik her med kvikt førstegangsspil.

Hans brasilianske landsmand i angrebet, Cesar Santin, havde desværre ikke forstået budskabet. Han fumlede rundt på vanlig vis, driblede og ramlede ind i modstandere, hvis han ikke faldt over sig selv, og brugte selvfølgelig efterfølgende et par minutter på at bebrejde sig selv ynkelighederne. Ergo alt ved det gamle, fristes jeg til at stønne.

Vores angreb kom over fløjene og den første scoring var intet mindre end fremragende. Vingaard blev sendt dybt og slog et fladt indlæg midt i feltet.

Pang – Mustafa Abdellaoue knaldede bolden i maskerne med et slangehug af en firsttimer.

Der gik kun et par minutter mere, så kom næste scoring. En dødbold ind i feltet fra Oviedo. Ragnar Sigurdsson kom fri og headede ind bag det belgiske målmand. Han lignede i øvrigt banens mindste spiller, Cercle-målmanden, og havde en del kvaler ved høje indlæg i feltet.

Inden pausen nåede Cercle Brügge at reducere på noget, der for mig lignede en misforståelse mellem Sigurdsson og Kim Christensen i målet. De tøvede foran bolden og pludselig spurtede en hurtig belgier imellem og vippede den over i det lange hjørne.

Vin i S/H. Sådan kan verden desværre blive så unuanceret.
(fra http://www.fck.dk)

2. halvleg blev en lettere kedelig affære, der desværre blev yderligere skæmmet af den nye rædsel af vores europæiske adidas-outfit. Den var rød.

Vi lignede et plagiat af danske EM-landshold, vi er røde, vi er hvide, herre jemini, mand!

Formodentlig grundet et eller andet sponsorstunt/fremvisning skulle spillerne iklædes og pines med den efter pausen.

I min københavnske optik er hvid, blå og sort omdrejningspunktet i vores selvforståelse. Rød har aldrig haft en plads der! En københavnsk målmand kan spille i rødt, men sgu ikke vores 10 markspillere.

Med det åbenlyse irritationsmoment tog det tid at rette fokus mod selve spillet igen. Det var med både tænders gnislen og knugede håndflader at kampen fortsatte nede på den friskanlagte plæne.

Vi havde egentlig en fin periode i begyndelsen af halvlegen. Kørte bolden rundt i pæne og hurtige kombinationer og søgte åbninger via begge kanter. Derefter begyndte den sædvanlige udskiftningsmølle.

Først kom Grindheim ind for en anonym TK, Grindheim fik noget der lignede et stød i mellemgulvet eller brystet, han våndede sig højlydt på grønsværen, og måtte hastigt ud igen. Efter kun et par minutter på banen. Bergvold var næste i rækken.

Santin røg ud, unge Cornelius kom ind. Og gjorde det hæderligt. Stadsgaard byttede med Sölvi. En anden lille overraskelse for mig, var at Jacobs valgte de 2 islændinge fra start og dermed vragede Kris i første omgang.

Mos fik en friløber midt i halvlegen, som han lossede lige i benene på målmanden. Claudemir tabte flere og flere af sine gode takter fra første halvleg og lavede et par kolossale fejlafleveringer midt i banen. Den ene kostede næsten en belgisk udligning – men træværket tog fra.

Sidst i kampen fik Mos endnu en friløber og blev igen pareret ud af målmanden. Man så ham egentlig ikke meget i selve kampen, Mos, men pludselig var han der bare. Helt fri. Inde foran mål. 3 store chancer. Et flot mål. Jeg giver ham godkendt.

Et kraftigt regnskyld væltede ned over i Parken i de døende minutter og fik det hele til at skøjte ud i fred og fordragelig. De rø’e holdt hjem… grrr! Bengtsson kom også ind, Claudemir fik fred for sine opspilsfejl.

Konkluderende er helhedsindtrykket godkendt. Belgierne spillede fornuftigt fodbold og frem for alt gav de en god match på deres høje presspil.

Og hvis jeg skal vurdere, hvad Jacobs har nået at tilføre holdet… tjah, boldomgangen virker hurtigere… måske! Jeg håber det. Det så sådan ud. Det gav kvikkere opspil.

1542 tilskuere forlod Parken efter stående ovationer og ivrigt syngende Rød-hvide farver, vi skal ned og slås.

Vi ses på søndag.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s